Mainos
Mainos

Asiantuntijan hyvät uutiset: Suomalaisten avioliitot onnellisia

Suomalaiset suhteet voivat hyvin, paljastaa Väestöliiton Väestöntutkimuslaitoksen tutkimusprofessori Osmo Kontula.

Suomalaiset avioliitot voivat yleisesti hyvin. Väestöliiton Väestöntutkimuslaitoksen tutkimusprofessori Osmo Kontulan mukaan suuri osa suomalaisista avioliitoista on onnellisia liittoja.

Yksi syy tähän on avioeron helppous. Onnettomat pariskunnat eroavat nykyään helpommin, kuin esimerkiksi 1980-luvulla, jolloin avioeron saaminen oli hankalampaa.

– Nykysuhteessa koetaan semmoista, että ollaan ystäviä, on turvaa, voi kertoa omista asioista, ja perusasiat toimivat. Se eroaa 80-luvusta, jolloin parisuhteet olivat laadultaan huonoja. Avioero oli hankalampaa, joten parit roikkuivat suhteessa.

Kontulan mukaan tutkimuksissa on käynyt myös ilmi, että noin 90 prosenttia aikuisista suomalaisista kokee molemminpuolista rakkautta suhteissaan.

– Se tunne, että toinen ei rakasta minua, on aika harvinaista.

MTV3 Helmi

Kuva: Colourbox

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot