Mainos
Mainos

Belfastin eläintarha etsii mystistä "elefanttien enkeliä"

Belfastin eläintarha on aloittanut kampanjan tunnistaakseen naisen, joka hoiti eläintarhan elefanttia takapihallaan toisen maailmansodan aikana, kertoo Telegraph.co.uk.

Sheilana tunnettu pikkuelefantti evakuoitiin eläintarhasta 1941. Hoitajat pelkäsivät elefantin kuolevan tai aiheuttavan kaaosta, mikäli joku laskisi sen vapaaksi. Sheila oli yksi onnekkaista, sillä monet eläintarhan eläimistä kuolivat tai määrättiin nukutettaviksi sodan aikana.

Elefantin ihmeellinen kohtalo vei sen pienen punatiilisen talon takapihalle. Nimettömäksi jäänyt nainen antoi eläimelle suojapaikan kodissaan, kunnes pommitukset olivat ohi.

Ainutlaatuinen tarina

Nyt, eläintarhan 75-vuotisjuhlan kynnyksellä, Belfast Zoon johtajat ovat viimein päättäneet ottaa selvää "elefanttienkelin" henkilöllisyydestä. Henkilökunnan mukaan eläintarhalla on monia jännittäviä tarinoita, mutta norsusta huolehtineen "enkelinaisen" tarina on mielenkiintoisin.

– Mystisen naisen tarjoama hoiva on ainutlaatuista eläintarhamme historiassa. Haluaisimme löytää hänen omaisensa, jotta koko tarina saataisiin selville, kertoo eläintarhan johtaja Mark Challis.

Eläintarhalla on vain muutama rakeinen kuva, jossa kaksi naista istuu puutarhatuoleilla katsellen vesiämpäristä juovaa Sheilaa. Väliaikainen koti ei järkyttänyt norsuvauvaa: se palasi eläintarhaan ja eli vielä 25 vuotta!

MTV3/Helmi/Maria Aarnio

Kuvat: Shutterstock

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot