Mainos
Mainos

Diabeteksella ja dementialla yhteys?

Diabetesta ehkäisemällä voidaan vähentää dementiaan sairastuneiden määrää, ranskalaistutkimus paljastaa.

Uusi ranskalaistutkimus osoittaa, että diabetesta ehkäisemällä saadaan vähennettyä dementiaan sairastuneiden määrää. Tutkimustulokset julkaistiin British Medical Journalissa. Tutkimuksen mukaan viidesosa uusista dementiatapauksista pystyttiin ehkäisemään, kun saatiin estettyä diabetes ja masennus sekä lisäämään hedelmien ja kasvisten syöntiä.

Myös koulutusta ja älyllistä aktiviteettia lisäämällä saatiin vähennettyä toinen viidesosa uusista dementiatapauksista. Tutkimukseen osallistui 1400 yli 65-vuotiasta. Tutkijat seurasivat ryhmää seitsemän vuoden ajan.

Dementia tarkoittaa älyllisten toimintojen heikentymistä. Tauti heikentää uusien asioiden oppimista sekä sosiaalisista asioista, puheesta ja liikkumisesta selviytymistä. Yleisin dementian muoto on Alzheimerin tauti.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Vartti

Kuva: Futureimagebank

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot