Mainos
Mainos

E-pillerit eivät toimi lihavilla?

Tutkimuksen mukaan ehkäisypillereiden ehkäisyteho voi olla heikompi ylipainoisilla naisilla.

Tutkijat antoivat 18-35 -vuotiaille naisille synteettistä estrogeenia sisältäviä ehkäisypillereitä. Naiset oli jaettu kahteen ryhmään, toisten painoindeksi oli yli 30 ja toisten alle 25.

Contraception-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa selvisi, että ylipainoisilla naisilla kesti 10 päivää ennen kuin veren levonorgestreelipitoisuudet olivat optimaalisella tasolla estämään ovulaatio. Normaalipainoisilla naisilla pillerit tehosivat vain viidessä päivässä.

Tutkimukseen osallistuneet naiset eivät olleet aikaisemmin käyttäneet e-pillereitä. Aiheesta on myös aikaisemmin tehty tutkimuksia, joiden tulokset ovat viitanneet samaan suuntaan. Täydellistä varmuutta asiasta ei kuitenkaan vielä ole, muistuttavat tutkija.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Contraception-lehti

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot