Mainos
Mainos

Ethän säilytä lihaa näin jääkaapissasi? Pilaantuu nopeammin

Tuore liha on herkästi pilaantuvaa, jos säilytysolosuhteisiin ei kiinnitä riittävästi huomiota.

Tuore liha pilaantuu helposti, jos säilytät sitä väärin. Oikeaoppinen säilytys sen sijaan pidentää lihan käyttöaikaa. Säilytätkö sinä lihaa oikeaoppisesti?

Älä säilytä lihaa jääkaapin ylähyllyillä

Liha säilyy parhaiten alle +4°C -asteessa eli jääkaapin kylmimmässä osassa alimmalla hyllyllä – mieluiten suljetussa pakkauksessa tai omassa rasiassaan. Lihaa ei siis kannata säilyttää jääkaapin ylähyllyillä, sillä siellä on lämpimämpää ja liha pilaantuu nopeammin.

Oikeaoppisesti säilytettynä tuoreet lihatuotteet säilyvät jääkaapissa muutaman päivän, kaikki jauhettu liha sekä kala vain päivän. Vakuumi- tai suojakaasuun pakkaaminen lisää säilyvyysaikaa, mutta tuotteita pitää kuitenkin säilyttää kylmässä.

(MTV LIFESTYLE)

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme