Mainos
Mainos

Ethän säilytä lihaa näin jääkaapissasi? Pilaantuu nopeammin

Tuore liha on herkästi pilaantuvaa, jos säilytysolosuhteisiin ei kiinnitä riittävästi huomiota.

Tuore liha pilaantuu helposti, jos säilytät sitä väärin. Oikeaoppinen säilytys sen sijaan pidentää lihan käyttöaikaa. Säilytätkö sinä lihaa oikeaoppisesti?

Älä säilytä lihaa jääkaapin ylähyllyillä

Liha säilyy parhaiten alle +4°C -asteessa eli jääkaapin kylmimmässä osassa alimmalla hyllyllä – mieluiten suljetussa pakkauksessa tai omassa rasiassaan. Lihaa ei siis kannata säilyttää jääkaapin ylähyllyillä, sillä siellä on lämpimämpää ja liha pilaantuu nopeammin.

Oikeaoppisesti säilytettynä tuoreet lihatuotteet säilyvät jääkaapissa muutaman päivän, kaikki jauhettu liha sekä kala vain päivän. Vakuumi- tai suojakaasuun pakkaaminen lisää säilyvyysaikaa, mutta tuotteita pitää kuitenkin säilyttää kylmässä.

(MTV LIFESTYLE)

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot