Mainos
Mainos

Etkö tiedä olevasi ylipainoinen?

Katsot peiliin ja luulet tuntevasi itsesi läpikotaisin, eikö? Shokeeraava tutkimus Yhdysvalloista kuitenkin paljastaa, etteivät ainakaan amerikkalaiset näe itseään sellaisena kuin ovat.

Teksasilaisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan jopa 25 prosenttia ylipainoisista ja liikalihavista naisista uskoo olevansa normaalipainoisia tai jopa alipainoisia.

– Kun liikalihavuus yleistyy, naiset alkavat ajatella ylipainon olevan normaalia, yksi tutkijoista, Mahbubur Rahman, selittää.

Tämän lisäksi monet tutkimukseen osallistuneet alipainoiset puolestaan kuvittelivat olevansa ylipainoisia ja turvautuivat jopa epäterveellisiin laihdutusmetodeihin karistaakseen kiloja.

Vaikka on hienoa olla sinut vartalonsa kanssa ja omata paljon itsevarmuutta, on hyvä muistaa, että on myös tärkeää olla tietoinen todellisesta terveydentilastaan. Jos et edes ole tietoinen ylipainostasi, voi riskisi esimerkiksi kakkostyypin diabetekseen kasvaa. Alipainoisenkin on syytä nähdä itsensä peilistä sellaisena kuin on, jottei paino putoa enää entisestään.

MTV3/Helmi

Lähteet: glamour.com, dailymail.co.uk

Kuva: Shutterstock

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme