Mainos
Mainos

Henkisestä väkivallasta on vaikea päästä eroon

Fyysistä väkivaltaa on helpompi vastustaa ja se on helpompi lopettaa kuin henkinen väkivalta, kertoo Ensi- ja turvakotien liiton tilaama tutkimus.

Sosiaalikeskus Oy:n tutkimukseen osallistui 80 miestä ja heidän puolisoitaan. Tulosten perusteella apua hakeneista miehistä yli 60 prosenttia lopetti fyysisen väkivallan käytön kokonaan ja lopuillakin se väheni merkittävästi.

Henkisen väkivallan lopettaminen oli selvästi vaikeampaa, sillä sen käyttäjistä vain kolmannes pystyi muuttamaan tapansa, kerrotaan Ensi- ja turvakotien liitosta.

Henkisen väkivallan yleisimpiä muotoja ovat nimittely ja mitätöinti. Henkisen väkivallan tunnistaminen on myös pidempi prosessi, sillä aina ei tunnisteta tai ymmärretä kuinka paljon toista tulee loukattua.


(MTV3/Helmi)

Kuva: Shutterstock

Lähde: Ensi- ja turvakotien liitto

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot