Mainos
Mainos

Huomenlahja ensimmäisenä yhteisenä aamuna

Huomenlahja on kaunis huomionosoitus, jonka sulhanen ja nykyään usein myös morsian antavat toisilleen hääyön jälkeisenä aamuna.

Huomenlahjan perinne ulottuu keskiaikaiseen maanlakiin, jonka mukaan miehen oli säätyyn katsomatta annettava lahja morsiamelleen. Usein huomenlahja olikin naisen ainoa yksityinen omaisuus.

Perinteisesti huomenlahjaksi on annettu koruja. Esimerkiksi herkät Vanamo ja Rakkaus -korusarjat sekä sydämistä punottu Talon sydän -kääty sopivat hyvin lahjaksi vaimolle. Hienostunut kultainen Filigraani-sarjan tai Elämän alku -korujen ajattomuus tekee koruista tyylikkään lahjan eri-ikäiselle morsiamelle.

Sulhaselle sopivia huomenlahjoja löytyy esimerkiksi Aurinkoleijona tai Hannunvaakuna -korusarjoista, joissa klassiset kalvosinnapit ja solmiopidikkeet löytyvät myös kultaisena. Vuosien kuluessa korussa säilyy muisto yhteisen elämän ensimmäisestä aamusta.

Teksti ja kuvat: Kalevala koru

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme