Mainos
Mainos

Huono suhde aiheuttaa sydänvaivoja

Sydänvaivat uhkaavat, jos tunnet olosi epävarmaksi ja ahdistuneeksi suhteessasi.

Pennsylvanian yliopiston tutkijat ovat havainneet, että huono ihmissuhde voi aiheuttaa sydänvaivoja. Tutkijat havainnoivat yli 5600 henkilöä ja heidän ihmissuhteitaan.

Tutkittavat jaettiin kolmeen ryhmään, kertoo asylum.co.uk. Vakaan ryhmän jäsenillä ei ollut vaikeuksia päästä muiden lähelle. Välttelijöillä oli hankaluuksia luottaa ja päästää muita lähelleen; ahdistuneet murehtivat ja kantoivat huolta hylätyksi joutumisesta.

Välttelijät ja ahdistuneet kärsivät muita helpommin pääkivuista, niveltulehduksesta ja muista kroonisista kivuista.

Tutkimuksen edetessä kävi ilmi, että ahdistuneilla oli kantaväestöä suurempi todennäköisyys sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Huono suhde saattaa siis todella murtaa sydämesi!

MTV3/Helmi

Lähde: Asylum.co.uk

Kuva: Shutterstock

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot