Mainos
Mainos

Hyvä ryhti parantaa itsetuntoa

Uusi tutkimus osoittaa, että ryhdikäs asento lisää itseluottamusta.

Selkä suorana istumisen katsotaan parantavan ryhtiä, mutta nyt tutkijat ovat osoittaneet, että ryhdikkäällä asennolla on muitakin vaikutuksia.

Tutkimuksessa ihmisiä pyydettiin istumaan työpöytänsä ääressä ryhdikkäästi seläk suorana ja sitten kyyryssä. Koehenkilöiden piti listata kolme positiivista tai negatiivista asiaa liittyen heidän tulevaisuuden uraansa. Tämän jälkeen koehenkilöille tehtiin lisäkyselyitä liittyen heidän ammatilliseen tulevaisuuteensa.

Tutkimuksesta selvisi se, että hyvä ryhti vahvistaa positiivista ajattelua.

– Näyttää siltä, että asentomme vaikuttaa siihen, kuinka me ajattelemme itsestämme. Hyvässä, ryhdikkäässä asennossa istuminen on jotain, jota itse kukin voi harjoitella ja siitä on vielä psykologista hyötyäkin, sanoo yksi tutkimuksen kirjoittajista, professori Richard Petty Ohion yliopistosta Daily Mailille.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Daily Mail

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot