Mainos
Mainos

IRC-Galleria eli Galtsu

Kun lapsi räpsii itsestään kuvia ja laittaa niitä "irkkiin", vanhempi voi tuntea olonsa hämmentyneeksi. Mistä oikein on kyse?

IRC-Galleriassa voi tunnuksen luotuaan laittaa esille kuvia itsestään ja ystävistään, mikäli heiltä on suostumus kuvan julkaisemiseen. IRC-Galleriassa voi kommentoida muiden kuvia ja jättää toiselle viestejä hänen profiilisivulleen. Lapset ja uoret käyttävätkin palvelua usein uusien ystävyyssuhteiden luomiseen ja niiden ylläpitämiseen.

IRC-Galleria juontaa juurensa yhteen internetin vanhimmista reaaliaikaisista pikaviestintäpalveluista nimeltä IRC. IRC on lyhenne sanoista internet relay chat. Aikoinaan IRC:in käyttäjät eli irkkaajat halusivat nähdä kuvia toisistaan ja tätä varten luotiin IRC-Galleria.

Nykyään suurin osa IRC-Galleriaan profiilin luoneista ei tosin irkkaa, vaan he pelkästään kommentoivat ja viestittelevät toisilleen IRC-Galleriassa. IRC-Gallerian perustoiminnot ovat käyttäjälle ilmaiset.

Lisää tietoa löytyy IRC-Gallerian omilta netisivuilta, samoin ohjeita palvelun käyttöön. IRC-Gallerian ikäraja on 12 vuotta.

Lue Adalminan opas: Hei me irkataan

Kuva: Shutterstock

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot