Mainos
Mainos

Jos haluat kosinnan, osta taskulaskin!

Tutkijat ovat selvittäneet kihlauskaavan, joka kertoo milloin on paras aika kosia kumppania.

Matemaatikot ovat keksineet kihlauskaavan, jonka avulla rakastuneet miehet voivat laskea milloin kumppania kannattaa kosia.

Miehen täytyy vain laittaa kaavaan ikä, jolloin on valmis menemään naimisiin sekä se ikä, jonka jälkeen hän ei enää avioituisi. Kaava perustuu tilastolliseen menetelmään nimeltä optimal stopping, joka kertoo mikä on paras aika tehdä tietty asia.

– Matematiikan sekoittaminen sydämen asioihin on aina vaarallista. Elämässä pelataan tunteiden kanssa ja päätökset ovat vaikeita. Mutta mikäli haluat laskea oikean ajan vakiintumiselle, tämä matemaattinen kaava antaa siihen osviittaa, professori Anthony Dooley sanoo.

– Todennäköisyys ei ole romanttisin perusta avioliitolle, mutta kaava tuntuu sopivan suurimmalle osalle pariskunnista.

KIHLAUSKAAVA:

1. Valitse vanhin ikä, jolloin menisit naimisiin. Luku n (Esimerkiksi 39)
2. Valitse nuorin ikä, jolloin haluaisit avioitua. Luku p (Esimerkiksi 20)
3. Vähennä luku p luvusta n (39-20). Kerro se luvulla 0,368. (Tulos 6,992)
4. Lisää tähän luku p. (Vastaus 27)


Kaava tehtiin kosintaa epäröiville miehille, mutta sitä voidaan soveltaa myös naisiin, jotka miettivät suostuako kosintaan. Tutkijat antavat neuvoja kosintojen kanssa epäröiville:

Mies, jos laskiessasi huomaat ylittäneesi optimaalisen iän, kosi heti seuraavan sopivan naisen ja tilaisuuden tullen!

Nainen, jos haluat saada poikaystäväsi kosimaan, osta hänelle taskulaskin!

(MTV3 Helmi)

Kuva: Shutterstock

Lähde: Daily Mail

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot