Mainos
Mainos

Kauanko lihaa pitää marinoida? Tarkista tästä

Kauanko lihaa pitääkään marinoida? Tarkista oikea aika taulukosta.

Amerikkalaisen grillausraamatun, The Barbeque Bible -kirjan kirjoittanut lihamestari Steven Raichlen neuvoo, miten erilaiset lihat marinoidaan oikeaoppisesti.

Erityisesti pienten liha-, kala- tai kanapalojen kanssa tulee olla tarkkana. Niitä ei kannata jättää marinoitumaan liian pitkäksi aikaa, sillä muuten tuote ehtii kuivua mehuttomaksi suolaisen marinadin vuoksi.

Lihojen marinointiajat:

Erittäin isot lihapalat, kuten kylkirivistöt, kokonainen kalkkuna, porsaanniska: 24 tuntia

Isot lihapalat, kuten porsaan ja naudan fileet, lampaan kare, kokonainen kana, kokonainen kala: 10-16 tuntia

Keskikokoiset lihapalat, kuten porsaankyljykset, puolikas tai neljäsosa kana, pienet kokonaiset kalat: 6-8 tuntia

Keskipienet lihapalat, kuten pihvit, kanan rintafileet tai koivet, kalapihvit, vihannekset: 2-4 tuntia

Pienet lihapalat, kuten lihasuikaleet, katkaravut: 30 minuuttia-1,5 tuntia.

Lähde: Steven Raichlen –The Barbeque Bible (2008)

(MTV LIFESTYLE)

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme