Mainos
Mainos

Keho kaipaa pillereitä? Totuus vitamiinimyyteistä

Vitamiineihin ja niiden käyttöön liittyy yhä uskomuksia, joista osa ei pidä enää paikkaansa. Studio55.fi pyysi asiantuntijaa kommentoimaan seitsemää väittämää tämän päivän tiedon valossa.

Vitamiineista on mahdollista saada yliannostus

Totta. Erityisesti rasvaliukoisten A- ja D-vitamiinien liialliseen saantiin liittyy riskejä. Myös muiden vitamiinien liiallinen saanti voi aiheuttaa esimerkiksi ruoansulatuskanavan oireita, kuten ripulia tai pahoinvointia.

Ruuasta ei saa luonnostaan tarpeeksi vitamiineja

Totta ja tarua. Monipuolinen ruokavalio riittää pääsääntöisesti turvaamaan riittävän vitamiinien saannin. Poikkeuksena on D-vitamiini, jota suomalaiset saavat keskimäärin riittävästi vain kesäaikaan auringon valon vaikutuksesta.

Tiukkaa kasvisruokavaliota noudattavilla henkilöillä B12-vitamiinin riittävään saantiin (täydennetyt elintarvikkeet, vitamiinivalmisteet) tulee kiinnittää huomiota, koska B12-vitamiinia saadaan vain eläinkunnan tuotteista.

Lue koko lista Studio55-sivustolta:

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot