Mainos
Mainos

Kirjailija Juha Itkonen: Rakkaus ei aina ole onnellista!

Viidennen teoksensa julkaissut Juha Itkonen kertoo AVAlla tiistaina 28.8. nähtävän Kirjapiirin jaksossa, miksi Hetken hohtava valo -kirjassa käsitellään tekniikkaa, muistellaan paljon ja kirjoitetaan tietysti rakkaudesta.

Kirjapiiri-ohjelmassa nähdään tänään Pauli Aalto-Setälän haastattelussa kirjailija Juha Itkonen. Mies kertoo, mitä elementtejä hänen viides romaaninsa, Hetken hohtava valo, sisältää.

– Halusin kertoa laajan tarinan viideltä vuosikymmeneltä, kuitenkin keskittyen pieniin arkisiin hetkiin. Kirjoitan, koska siitä on tullut tapani jäsentää maailmaa – en usko pääseväni siitä ikinä eroon, Itkonen kertoo.

Tarina rakentuu kodin elektroniikkalaitteiden historian – ja tietysti rakkauden ympärille, vaikkei Aalto-Setälä suostukaan kategorioimaan teosta yksinomaan rakkausromaaniksi.

– Olisi kauheaa kirjoittaa romaani ilman rakkautta! Siinä mielessä hyväksyn kirjalleni vaikka rakkausromaanin määreen ihan mielellään, sitä on melkein yhtä paljon kuin Anna minun rakastaa enemmän -romaanissa, vaikka se ei ole kirjan nimessä asti, Itkonen nauraa.

Rikkumattoman onnellista rakkautta ei kirjassa ole luvassa, myöntää Itkonen.

– Rakkaus ei tietenkään aina ole onnellista. - - Silloin pitäisi kuvata vain rakastumisen hetki, se on aina puhdas ja särötön – mutta muutenhan rakkaus on monimutkaista, Itkonen kuvailee.

KIRJAPIIRI AVAlla tiistaisin klo 19.30. Uusinnat lauantaisin 16.30.

Kuva: Lehtikuva

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot