Mainos
Mainos

Kirjailija Pekka Hiltunen: Lisääntynyttä homovihaa on käsiteltävä

Kirjapiirin tiistain 9. lokakuuta jaksossa Pauli Aalto-Setälä pohtii toimittaja-kirjailija Pekka Hiltusen kanssa kuuluisuuden palvontaa, jota Hiltunen käsittelee myös trillerissään Sysipimeä. Kirjailija Riikka Ala-Harja kertoo mediakohuakin aiheuttaneesta Maihinnousu-kirjastaan Paula Norosen haastattelussa.

Helsinkiläinen toimittaja ja tuore kirjailija Pekka Hiltunen on kirjoittanut jatkoa Studio-sarjalleen. Tuoreessa teoksessa Sysipimeä Lontoossa sijaitseva Studio-tiimi ratkaisee tällä kertaa viharikoksia.

– Halusin käsitellä tässä kirjassa sellaista viharikosten ryhmää, joka on saanut vähemmän huomiota: homovihaa. Nyt puhutaan paljon rasismista ja muukalaisvihasta – tietysti ansiosta – ja naisvihaa on käsitelty. Homoviha on vähän tuntemattomampi ongelmavyyhti. Joidenkin tutkijoiden mukaan, joita minäkin haastattelin kirjaa varten, se on ollut maailmassa lisääntymään päin. Siksi aihetta pitää käsitellä, Hiltunen kertoo.

Paula Norosen haastattelussa tavataan kirjailija Riikka Ala-Harja, jonka kirja Maihinnousu sisältää taistelua monella tasolla.

– Kirja kertoo taistelusta kolmella rintamalla. Siinä on Normandian maihinnousu, joka tapahtui Normandiassa 1944; avioero, jossa molemmat osapuolet ovat liittoutuneita, sekä taistelua sairautta vastaan.

KIRJAPIIRI AVAlla tiistaisin klo 19.30. Uusinnat lauantaisin 16.30.

AVA

Kuvat: AVA

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot