Mainos
Mainos

Kirkossa käyminen tekee ihmisestä onnellisemman

Tutkimuksen mukaan kirkossa käyminen parantaa mielialaa.

Tutkimuksen mukaan kirkossa käyminen parantaa mielialaa, kertoo huffingtonpost.com. Gallup-Healthwaysin tekemän selvityksen mukaan kirkossa, moskeijassa tai synagogassa säännöllisesti käyvät ihmiset ovat onnellisempia. Kirkossa käyvien mieliala on erityisen positiivinen sunnuntaisin – siis silloin, kun muiden mieliala on tavallisesti laskusuunnassa.

Selvitystä varten haastateltiin 300 000 henkilöä vuonna 2011. Kävi ilmi, että kirkossa usein käyvät vastaajat kokivat noin 3,36 positiivista tunnetilaa päivässä; jos henkilö ei käynyt koskaan kirkossa, hän koki ilon tunteita vain noin 3,08 kertaa päivässä.

Sunnuntaisin uskovainen koki 3.49 onnenhetkeä, muut taas 3.14 – 3.29.

Tulokset pysyivät samana, vaikka niitä vertailtiin vastaajien ikään, koulutustasoon ja tuloihin. Viikonloppu tosin teki kaikkien kyselyyn vastanneiden olotilasta positiivisemman.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuva: Colourbox

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot