Mainos
Mainos

Köyhät ritarit: Hurmaava crème caramel

Nicolas Thieulon valmisti Köyhissä ritareissa jälkiruuaksi suussasulavan crème caramelin. Päästä sisäinen mestarikokkisi valloillesi ja ilahduta perhettäsi ravintolatasoisella jälkiruualla!

  • 1 vaniljatanko
  • 1 l maitoa
  • 200 g sokeria
  • ½ tl sitruunamehua (Limmi)
  • 2 rkl vettä
  • 8 munaa

Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahtia ja laita se kattilaan yhdessä maidon kanssa. Kiehauta ja nosta kattila liedeltä. Anna maustua.

Yhdistä vesi, sitruunamehu ja puolet sokerista pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kunnes liemi on kullanruskeaa. Kaada kullanruskea sokeriliemi uunivuokaan (2 l) ja kallistele siten että karamelliliemi valuu reunoille ja peittää pohjan.

Riko munat isoon kulhoon ja lisää loput sokerista. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maustettu maito. Siivilöi munamaito vuokaan. Kypsennä vanukasta vesihauteessa 170-asteisessa uunissa tunnin ajan. Nosta vuoka vesihauteesta ja anna jäähtyä.

Kumoa vanukas tarjoiluvadille ja tarjoile huoneenlämpöisenä.

Resepti: Nicolas Thieulon

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot