Mainos
Mainos

Köyhät ritarit: Lohipastramia salaattipedillä

Köyhissä ritareissa loihdittiin ruokapöytään lohipastramia salaattipedillä. Tällä reseptillä voit herkutella samoilla aineksilla itsekin.

  • noin 500 g lohifileetä (keskipala)
  • suolaa
  • pippurisekoitusta
  • friseesalaattia
  • rucolaa
  • parmesaanilastuja
  • oliiviöljyä (Lanfranchi oliiviöljyä)
  • suolaa

Poista lohesta kaikki ruodot ja rasvat, jotta saat kauniin punaisen lohipalan. Mausta kala suolalla ja anna sen imeytyä kylmässä noin 1,5–2 tuntia.

Leikkaa lohipala ruotoviivan suuntaisesti neljään osaan, tarkoituksena on saada aikaan neljä epämääräistä, kulmikasta siivua. Lämmitä teflonpannu tulikuumaksi.

Pyöritä lohipalat kuivalla pannulla yksi kerrallaan siten, että ne saavat aavistuksen pintaväriä ja nosta palat reilunkokoiseen astiaan. Mausta lohipalat pippurisekoituksella.

Kääri jokainen lohipala omaan tiukkaan kelmupakettiin, pyörittäen kelmua molemmista päistä eri suuntiin. Siirrä paketit tunniksi jääkaappiin.

Revi friseesalaatti. Sekoita kulhossa friseesalaatti, rucola, parmesaanilastut ja oliiviöljy keskenään. Mausta suolalla.

Leikkaa terävällä veitsellä pötköistä sopivia lohipastramipaloja. Poista paloista kelmut vasta leikkaamisen jälkeen. Tarjoile salaatin kera.

Resepti: Nicolas Thieulon

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme