Mainos
Mainos

Köyhät ritarit: Perunagnocchit, kasviksia ja lehtipersiljasalsaa

Köyhät ritarit -kokki Henri Alénin perjantaimenu koostuu perunagnoccheista, kasviksista ja lehtipersiljasalsasta.

  • 500 g kuorittua perunaa (mielellään Asterix-lajiketta)
  • 3 keltuaista
  • 75 g perunajauhoja
  • 75g vehnäjauhoja
  • hieman suolaa ja valkopippuria
  • 2-3 tomaattia
  • 1 porkkana
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 parsakaali
  • 2 valkosipulinkynttä
  • puoli punttia lehtipersiljaa
  • 1 rkl voita
  • 4 rkl raastettua parmesania

Keitä perunat kypsiksi. Valuta huolellisesti ja anna höyrystyä hetki kattilassa. Purista perunaraudan läpi kulhoon tai murskaa huolellisesti. Anna perunan jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Sekoita joukkoon keltuaiset, jauhot ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Älä vaivaa taikinaa pitkään. Pyöritä taikinasta pitkiä ohuita pötköjä ja leikkaa siitä pieniä paloja.

Siirrä palat varovasti jauhotetulle leivinpaperille. Laita vesi kiehumaan ja varaa viereen öljytty astia. Keitä gnoccheja noin 2 minuuttia ja nosta ne öljyttyyn astiaan.

Leikkaa kukkakaali ja parsakaali pieniksi nupuiksi. Kuori ja siivuta porkkana. Poista tomaateista kanta ja kuutioi se rouheasti. Hienonna lehtipersilja ja kuorittu valkosipuli.

Sekoita ne tomaatin joukkoon. Keitä vihannekset suolatussa vedessä kypsiksi ja valuta hyvin.

Paista gnoccheja voissa kunnes ne saavat hieman väriä, lisää pannulle vihannekset ja lopuksi tomaatti-yrtti hakkelus. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin keskenään. Mausta lopuksi parmesaanilla.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot