Mainos
Mainos

Köyhät ritarit: Pistoulla maustettu kasviskeitto

Köyhät ritarit -kokki Nicolas Thieulon tekee arkisesta kasviskeitosta mielenkiintoisen maustamalla sen pistoulla. Sopii sekä alkuruuaksi että iltapalaksi!

Kasviskeitto

  • 300 g kuivattuja yön yli liotettuja valkoisia papuja
  • 1 pieneksi paloiteltu kesäkurpitsa
  • 500 g herneitä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 l kasvislientä
  • suolaa
  • pippuria
  • parmesaaniraastetta tarjoiluun

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja pehmennä ne isossa kattilassa. Lisää valkoviini ja kiehauta. Yhdistä pavut, kesäkurpitsa, herneet ja kasvisliemi kattilaan.

Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta keittoa noin puoli tuntia, soseuta ja tarkista maku. Tarjoile pistoun ja parmesaaniraasten kera.

Pistou

  • 250 g tomaatteja
  • 1 iso nippu basilikaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 6 rkl oliiviöljyä (Lanfranchi)

Kalttaa tomaatit ja poista niistä siemenet. Jauha tomaatit, basilika, valkosipuli ja oliiviöljy tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi.

Resepti: Nicolas Thieulon

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme