Mainos
Mainos

Köyhät ritarit: Ruis-muikkupiiras ja tillikreemi

Tästä ei enää maku suomalaisemmaksi muutu! Henri Alénin ruokalistalta löytyy tällä kertaa ruis-muikkupiirasta tillikreemin kera.

Ruis-muikkupiiras

  • 1 pkt valmista ruistaikinaa
  • 300 g perattuja muikkuja
  • 1 sipuli
  • 10 siivua pekonia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl sulaavoita

Mausta muikut suolalla ja pippurilla. Levitä puolet ruistaikinasta pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen vuokaan reunoja myöten. Asettele puolet pekonista taikinan päälle.

Täytä vuoka muikuilla ja paistetuilla sipuli-siivuilla. Asettele loput pekonit viimeiseksi päälle. Kauli loppu ruistaikina ja aseta kanneksi piiraan päälle.

Sulje hyvin reunoista. Voitele sulalla voilla ja tee muutama reikä piiraaseen haarukalla. Paista uunissa noin 40 minuuttia 190.asteessa. Anna jäähtyä ja kumoa irti vuoasta tai leikkaa paloiksi suoraan vuoassa.

Tillikreemi

  • 1 pnt tilliä
  • 1 sitruuna
  • 1 tl sinappia
  • 1,5 dl creme fraichea
  • 1 tl sokeria
  • suolaa ja valkopippuria

Hienonna tilli veitsellä karkeasti. Laita tilli leikkuriin sitruunanmehun, cremefraichen ja sokerin kera. Aja hetki, jotta saat tasaisen kuohkea rakenteen kastikkeeseen. Mausta kastike sinapilla, suolalla ja pippurilla.

Tarjoile muikkupiiras salaatin ja kastikkeen kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme