Mainos
Mainos

Lepo on yhtä tärkeää kuin uni

Aktiivinen lepo voi auttaa palautumisessa yhtä hyvin kuin unikin. Jos siis kärsit univaikeuksista, hyödynnä kuitenkin lepohetkesi.

Uniin erikoistunut lääkäri Matthew Edlund väittää uudessa kirjassaan, että univaikeuksista kärsivä tai liian vähän nukkuva voi saada helpotusta yksinkertaisesti lepäämällä. Edlund on luennoinut vuosia unen merkityksestä solujen uusiutumista, painon kontrolloimista ja mielenterveyttä ajatellen, mutta nyt hänkin on huomannut, ettei uni olekaan ihmelääke.

Vaikka Edlund sai potilaansa nukkumaan hyvin ja pitkiäkin aikoja, heidän terveytensä pysyi silti heikkona. Edlund keksikin, että lepo on yhtä merkittävä tekijä vartalon uusiutumisessa ja piristämisessä.

Lepo ei kuitenkaan tarkoita television ääressä tapahtuvaa passiivista lepoa, sillä se pitää aivot täydessä toiminnassa. Edlundin mukaan tarvitaan aktiivista lepoa, joka tekee valppaaksi ja tehokkaaksi, vähentää stressiä ja antaa paremmat mahdollisuudet terveelliseen ja pitkään elämään.

MTV3/Helmi

Lähde: marieclaire.co.uk

Kuva: Shutterstock

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme