Mainos
Mainos

Lukupiiri: James Joycen Dublin on täynnä kiehtovia kohtaamisia

Helmessä luetaan hyviä, keskustelua herättäviä kirjoja! Esittelemme viikoittain lukemisen arvoisen kirjan, jonka voit voittaa omaksesi.

Tällä viikolla Helmen Lukupiirissä Anni arvosteliirlantilaiskirjailija James Joycen teoksen Dublinilaisia, josta on tänä vuonna julkaistu uusi suomenkielinen käännös.

"Novellikokoelma Dublinilaisia on irlantilaisen kirjailija ja runoilija James Joycen esikoisteos, joka kuvastaa varsin seikkaperäisesti dublinilaisia ja Dublinia. Vuonna 1914 julkaistu, klassikoksi muodostunut teos ei päässyt julkisuuteen helposti, sillä Joycen kuvaukset irlantilaisista ja heidän pääkaupungistaan ovat kaikkea muuta kuin kauniiksi siloteltuja.

Juuri se estää teosta olemasta tylsä: viisitoista tarinaa tavallisten dublinilaisten arjesta sisältävät kohtaamisia ja keskusteluja, jotka yhdessä hetkessä huvittavat ja toisessa heittävät kysymysmerkin ilmaan."


MTV3/Helmi

Kuva: Getty Images

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme