Mainos
Mainos

Lukupiiri: Kun Englanti kohtasi Afrikan

Helmessä luetaan keskustelua herättäviä kirjoja! Esittelemme viikoittain mielenkiintoisen kirjauutuuden, jonka voit voittaa omaksesi.

Tällä kertaa Helmen Lukupiirissä Jenni arvosteli Chris Cleaven teoksen Little Been tarina.

"Siitä huolimatta, että kirja on kaunis, käsittelee se vakavia, osittain tosielämän tapahtumiin pohjaavia asioita. Cleave kirjoittaa julmista kohtaloista ja raa’asta väkivallasta kauniisti ja mässäilemättä. Näin hän kuvailee pakolaisuutta:

”Mutta kohdatessaan kuoleman pakolainen ei jää hetkeksikään paikkaan, jossa se on vieraillut. Kuoleman jälkeen tulee kaikenlaista – suru, kysymykset ja poliisi – eikä vastausta löydy, jos ihmisen paperit eivät ole kunnossa. Meillä ajelehtijoilla ei todellakaan ole omaa lippua. meitä on miljoonia, mutta emme ole kansakunta. Emme voi pysyä yhdessä. Ehkä keräännymme jonnekin yksittäin tai kaksittain päiväksi, kuukaudeksi tai jopa vuodeksi, mutta sitten tuuli kääntyy ja vie voiton mennessään. Kuolema saapui, ja minä lähdin peloissani.”"


Haluatko voittaa kirjan omaksesi?


MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock.com (Kuvan henkilö ei liity kirjaan tai juttuun.)

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot