Mainos
Mainos

Miesnäyttelijät vievät eniten rooleja Hollywoodissa

Miesnäyttelijät saavat Hollywoodissa enemmän merkittäviä rooleja kuin naisnäyttelijät.

Tutkimuksen mukaan miesnäyttelijät vievät Hollywoodin menestyselokuvien merkittävämpiä rooleja enemmän kuin naisnäyttelijät.

Etelä-Californian yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että naiset ovat aliedustettuina Hollywood-elokuvissa. Peräti 70 prosenttia tärkeimmistä elokuvarooleista sadassa vuoden 2009 menestyneimmässä elokuvassa oli miesten näyttelemiä.

Suosituimpien elokuvien roolihahmoja, joilla oli puheenvuoroja, oli yhteensä 4342. Näistä rooleista vain 32,8 prosenttia meni naisille. Vuoden 2008 vastaavat luvut olivat täysin samat.

Tutkimuksissa selvisi myös, että naisten yllä nähtiin elokuvissa paljon todennäköisemmin paljastavia vaatteita kuin miesten yllä.

Naiset ovat aliedustettuina myös ohjaajarintamalla. Vain 3,6 prosenttia suosituimpien elokuvien ohjaajista oli tutkimuksen mukaan naisia.

MTV3/Helmi

Lähde: Contactmusic

Kuva: Getty Images

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot