Mainos
Mainos

Miksi aikuinen ihminen ei uskalla puhua seksistä?

Suomalaisten seksielämä köyhtyy neljänkymmenen ikävuoden jälkeen, kertoo Yle.

Puolisoiden kiire heijastuu makuuhuoneeseen ja suomalaisten seksin määrä on vähentynyt noin 20 prosenttia viimeisen kymmenen vuoden aikana.

– Ongelmia ei tietenkään ole kaikilla eikä halun ja intohimon vähenemiseen ole yhtä ainoaa syytä, mutta hektinen elämänrytmi heijastuu makuuhuoneeseen, kertoo seksuaaliterapeutti Pirkko-Liisa Lahtinen Yle Uutisille.

Suomalainen nainen on yhdynnässä keskimäärin 4,3 kertaa kuukaudessa ja mies 4,8 kertaa kuukaudessa. Nelikymppisistä naisista vain noin puolet tuntee seksuaalista halua useammin kuin kerran viikossa. Miehillä sama luku on jopa 90 prosenttia.

Mikä on yhdyntöjen normaali määrä?

– Törmään vastaanotollani usein me ja muut -vertailuihin. Normaalin perään kysellään varsinkin silloin, kun lehdestä on luettu kuinka paljon seksiä suomalaiset harrastavat. Mutta vain ihminen itse tai pariskunta keskenään tietää mikä riittää ja mihin voi tyytyä, korostaa Laitinen.

Tutkimus paljastaa myös, että suomalaiset tyydyttävät itseään huomattavasti aikaisempaa enemmän. Vuonna 1971 keski-ikäisistä naisista 30 prosenttia oli kokeillut itsetyydytystä. Vuonna 1997 sama luku oli jo reilu 90 prosenttia. Parisuhteissa itsetyydytys oli kaksi kertaa yleisempää kuin 1990-luvun alussa.

Laitisen mukaan suomalaisten ongelma on yhä seksistä puhumisen vaikeus.

– Ei kyetä kertomaan puolisolle omia toiveita eikä mieltymyksiä. Kukapa sitä huonoa seksiä haluaisi! Lähtekää liikkeelle pienin askelin, Laitinen sanoo Ylelle. Oman halunsa voi viestittää hyvin pienin elein, nainen vaikkapa sen pitsiyöpaidan avulla.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Yle

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme