Mainos
Mainos

Miksi muistamme? Tiedemiehet löysivät vastauksen

Israelilaiset tiedemiehet ovat löytäneet kemikaalin, jonka ansiosta voimme painaa asioita mieleemme.

Israelilaiset tiedemiehet ovat löytäneet muistikemikaalin, kertoo upi.com. Kemikaalin ansiosta aivosolut voivat varastoida uutta tietoa, joka myös jää niihin.

Tel Avivin yliopiston mukaan nyt löydetty molekyyli voi olla pääasiallinen voima uusien muistojen synnyttämisen ja pitkäaikaisen varastoinnin takana.

Muistot säilyvät aivojen hermosolujen välillä kulkevissa, vaihtelevissa synapseissa. Synapsien väliset erot vaikuttavat siihen, syntyykö muistoja, ja miten ne varastoidaan.

Mitä enemmän tiettyä kemikaalia synapsien lähellä esiintyy, sitä aktiivisempaa on viestejä vastaan ottavien reseptorien toiminta. Aktiivinen reseptori on valmiimpi muodostamaan uusia muistoja.

MTV3/Helmi

Lähde: Upi.com

Kuva: Shutterstock

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot