Mainos
Mainos

Miten tehosteseinä maalataan, Kotia kohti -ohjelman Tea-Mariia Pyykönen?

Miten värikäs ja huoneen ilmeen uudistava tehosteseinä kannattaa maalata? AVAn Kotia kohti -ohjelman sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykönen vastasi AVAlaisen esittämään kysymykseen. Esitä oma kysymyksesi asunnon ostamisesta tai sisustuksesta ohjelman asuntoasiantuntijoille!

"Asun aika vanhahkossa omakotitalossa, jossa on toisessa päässä. Olen päättänyt tehdä pienen remontin maalaamalla yhden seinän omasta makuuhuoneesta ja sisustamalla eli vaihtamalla huonekalujen paikkaa. Mitä pitää tietää, kun maalaa vain yhtä seinää? Teen sen nyt ensimmäistä kertaa kokeilumielessä. Antakaa hyviä vinkkejä!"

Kotia kohti -ohjelman sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykönen opastaa vinkkejä ja apua kaipaavaa maalaria.

1. Rajaa pois kulmat

Tehosteseinä on hyvä rajata yhden senttimetrin verran kulmista seinän sisäpuolelle, jotta vältytään kulmien maalaamiselta.

– Kulmat ovat harvoin suorat, joten tehoste ei näytä hyvältä kiemurtelevassa kulmassa, Pyykönen selittää.

2. Perustyö

Perustyö järjestys: seinän tasoitus tarvittaessa, seinän pohjamaalaus sävyyn, seinän pintamaalaus kahteen kertaan.

– Ei kannata oikaista, vaan panostaa tehosteseinässä työn laatuun.


Esitä kysymys Mira Kasslinille tai Tea-Mariia Pyyköselle:

Kotia kohti AVAlla maanantaisin klo 21

Kotia kohti -ohjelman neljännessä jaksossa Kasperiina etsii näyttävää ensimmäistä omaa kotia Helsingin keskustasta – katso!

Katsomo-video ei ole saatavilla


Lue, mitä Kotia kohti -asiantuntijoilta on aiemmin kysytty:


AVA / Jenni Junkala

Kuva: Shutterstock

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot