Mainos
Mainos

Mitro Repo: "Kuolemakaan ei pääse minua yllättämään"

Viime aikoina paljon julkisuudessa ollut Mitro Repo : "Olen vielä ihan oikeasti Isä Mitro ja ihan oikeasti pappi".

Radion Novan viikon miesystävänä oli pääsiäisen kunniaksi Mitro Repo, joka valittiin vuoden 2009 europarlamenttivaaleissa SDP:n listoilta sitoutumattomana ehdokkaana europarlamenttiin.

Revon ja ortodoksisen kirkon välille nousi kiistaa siitä, voiko mies poliittisen aktiivisuutensa vuoksi toimia pappisvirassaan. Piispainkokous eväsi lopulta Revolta papin tehtävien hoitamisen eurovaaliehdokkuuden ja parlamentin jäsenyyden ajaksi.

- Täytyy tunnustaa, että uusi roolini ja kutsumukseni on vain suorastaan syventänyt papillista kutsumustani sekä hurskauttani ja uskoani, Repo toteaa haastattelussa.

Revon mukaan silloin, kun ihmistä koetellaan, vastoinkäymiset kääntyvät lopulta voitoksi. Hänen mielestään viime keväinen kohtelu kuitenkin ylitti kohtuuden rajat.

- Kyllä siinä aika munaskuihin mentiin. Mutta mun sydän on jo kerran revennyt ja se on parsittu kokoon, paikattu, pantu kokoon ja laitettu rusetti päälle. Luulen, ettei kuolemakaan pääse minua pahemmiten yllättämään.

Mitro Repo viihtyy monikulttuurisessa Brysselissä tällä erää mainiosti:

- Siellähän on suomalaisiakin, varmaan yli kolme tuhatta. Heihin törmää kaikkialla. Pakko käyttäytyä sielläkin, Mitro naurahtaa.

Kuuntele Mitro Revon ajatuksia Brysselistä sekä ortodoksisista perinteistä:

Kuuntele koko haastattelu:

Miesystävä Radio Novassa lauantaisin klo 14 - 15.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot