Mainos
Mainos

Molekyylikondomi ehkäisee hivin

Utahin yliopiston tutkijat ovat tehneet läpimurron. He ovat kehittäneen uuden "molekyylikondomin" naisille estämään aidsin leviämistä.

"Molekyylikondomi" on geeliä, jota nainen voi levittää ennen yhdyntää vaginan alueelle. Geeli muuttuu puolikiinteäksi kun se joutuu kosketuksiin siemennesteen kanssa ja estää näin HI-virusta pääsemästä kosketuksiin emättimen solujen kanssa.

– Ensimmäinen askel hivin tarttumisessa on se, että virus pääsee kosketuksiin emättimen limakalvojen kanssa ja tämän me haluamme pysäyttää, kertoo lääketieteellisen tekniikan professori Patrick Kiser.

– Olemme kehittäneen ensimmäisen ehkäisygeelin, joka ehkäisee myös HI-viruksen tarttumisen. Tämä ainoa laatuaan!

Etenkin kehitysmaissa, kuten Afrikassa ja Etelä-Aasiassa on alueita, joilla jo 60 prosenttia kaikista naisista ovat HI-positiivisia. Näillä alueilla naiset harvemmin voivat edes painostaa kumppaneitaan käyttämään kondomia. Ehkäisygeelistä toivotaankin nyt ratkaisua. Sen halutaan antavan naisille mahdollisuus tehdä valinta itse.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Science Daily

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme