Mainos
Mainos

Monipuolinen Riviera: Kulttuuria ja kulinaristisia nautintoja

Ensin tulivat kreikkalaiset ja roomalaiset ennen ajanlaskumme alkua ja perustivat Rivieran rannikolle useita kaupunkeja. 1700-luvun lopulla saapuivat keuhkotautiset britit parantelemaan sairauttaan. Sittemmin Riviera on ollut seurapiirin kohtauspaikka, jossa ovat viihtyneet kirjailijat, taiteilijat ja Venäjän vallankumousta paennut aatelisto.

Nykyään rannikon kaupunkeihin hakeutuu filmitähtiä, huippu-urheilijoita, muusikkoja ja kuninkaallisia. Myös tavalliselle turistille Riviera tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa.

Riviera on tunnettu rantaelämästään - onhan bikinikin paikallinen keksintö. Kilometrien pituinen ranta houkuttelee paitsi auringonpalvojia, myös toimintalomailijoita. Uimareiden lisäksi turistit voivat kokeilla surffausta, vesihiihtoa, riippuliitoa, kalastusta ja purjehtimista. Rannikon golfkentät ovat Ranskan kauneimpia ja Alppien lähimmille laskettelurinteille on noin tunnin ajomatka.

Teksti: Leena Itkonen

Kuva: Shutterstock

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme