Mainos
Mainos

Muinaisten egyptiläisten jumalien suojelus sisältää tieteellisen faktan

Muinaiset egyptiläiset uskoivat voimakkaasti lukuisiin jumaliinsa. Heille oli myös itsestään selvää, että esimerkiksi tumma silmämeikki sisälsi jumalallisia voimia, jotka suojelivat heitä sairauksilta.

Faaraoiden tumman silmämeikin uskottiin sisältävän jumalten suojelevia voimia. Tämän uskomuksen taustalla näyttäisi nyt olevan ihan oikea tieteellinen fakta. Ranskalaiset tutkijat ovat nimittäin selvittäneet, että egyptiläisten suosima tumma silmämeikki näyttäisi myös ehkäisseen silmätulehduksia tai toimineen lääkkeen lailla. Silmämeikki sisälsi ainesosia, jotka ovat avuksi tulehduksia vastaan. Tutkimuksesta kerrottiin Analytical Chemistry -julkaisussa.

Tähän saakka tutkijat ovat pitäneet muinaisten egyptiläisten suosimia lyijypohjaisia meikkejä myrkyllisinä, ja niihin liittyviä uskomuksia parantavista voimista lähinnä humpuukina. Egyptiläiset uskoivat nimittäin, että mustaan meikkiin sisältyi Horus ja Ra -jumalten voimia ja ne suojasivat taudeilta.

Tutkijat perehtyivät Louvren museosta löytyviin egyptiläisiin ikivanhoihin meikkeihin ja niiden koostumukseen. He löysivät meikeistä runsaasti typpioksidia, jonka tiedetään muun muassa parantavan kehon immuunipuolustusta. Saatu tieto tukee näin ollen uskomuksia. Meikki näyttäisi olleen erittäin tehokas tapa suojautua vaikeilta silmätulehduksilta, kerrotaan tutkimuksessa.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme