Mainos
Mainos

Muodin ihmemaa Japani

Japanin muotiviikot ovat läpileikkaus aasialaisen huippumuotiin. Suurkaupungin sykkeessä järjestetty tapahtuma on kohtaamispaikka suunnittelijoille, rahoittajille ja vaatteiden tuottajille. Yksi muotiviikkojen kiinnostavimmista nuorista suunnittelijoista oli vuonna 2008 vasta 23-vuotias Aguri Sagimori.

Aguri Sagimori on nuoresta iästään huolimatta herättänyt jo mielenkiintoa rohkealla tyylillään. Osakassa syntynyt Sagura palkittiin 2007 vuoden nuorena suunnittelijana ja Nagoya -muotikilpailussa. Viimeksi Sagimori esitteli tämän syksyn malliston, joka säväytti Alfred Hitchcockin Linnut -teemallaan.

Kauniilla tavalla outo kokoelma oli horror-tyylillään täynnä yksityiskohtien ilottelua. Japanin muotiviikoilla esitelty kevät- ja kesäkokoelma 2009 ei ollut yhtä erikoinen kuin edeltäjänsä, mutta tylsäksi ja tavanomaiseksi ei sitäkään voinut kutsua.

Mallien muhkeat hiukset, jännittävät yksityiskohdat ja erikoiset leikkaukset olivat Sagimorin uudessa kokoelmassa avainasemassa. Värimaailma oli tälläkin kertaa tumma. Mustan ja valkoisen kontrastit ja harmaan eri sävyt tekivät mallistosta synkällä tavalla romanttisen.

Japanilainen muoti koskettaa kohta suomalaistakin kaduntallaajaa, sillä Comme des Garcons -muotitalo on suunnitellut Hennes & Mauritzille syyskokoelman. Tuntematon merkki ei kuitenkaan ole kyseessä, sillä vuonna 1969 perustetulla yrityksellä on tuhansia putiikkeja ympäri maailman. Syksyllä ruotsalaisen vaatejätin kokoelmiin suunniteltu mallisto ei ole ensimmäinen yhteistyö tunnetun yrityksen kanssa. Comme des Garcons on suunnitellut vaatteita muun muassa Levi´kselle, Louis Vuittonille ja Lacostelle.

Teksti: MTV3/Helmi, Maarit Rasi

Kuvat: Getty Images, Shutterstock

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme