Mainos
Mainos

Näin paljon enemmän ihmiset nykyään syövät – katso hätkähdyttävät kuvat

Annoskoot ovat kasvaneet kymmenien viime vuosien aikana merkittävästi. Kaikki annoskoot voileivistä leivoksiin ovat kokeneet suuria muutoksia.

Ihmisten liikalihavuus on vuosien mittaan lisääntynyt, ja tässä voi olla siihen syy. 1970-luvulla noin 47 prosenttia amerikkalaisista oli ylipainoisia, nyt luku on 66 prosenttia. Hengenvaarallisesti lihavien määrä puolestaan on kaksinkertaistunut 15 prosentista 30 prosenttiin.

Vaikka suurentuneet annoskoot eivät selitäkään täysin lihavuuden yleistymistä, se voi olla siihen osasyynä. Suuret määrät halpaa ruokaa ovat vääristäneet ihmisten käsityksen siitä, miltä tyypillisen aterian tulisi näyttää.

Esimerkiksi normaalissa kahvikupillisessa oli kaloreita 20 vuotta sitten 45, nykypäivänä samainen määrä on 330! Myös hampurilaisen kalorimäärä on lähes kaksinkertaistunut.

Divinecaroline.com listasi kuviin konkreettisesti, miten annoskoot ovat muuttuneet vuosikymmenien aikana. Katso kuvattäältä.

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Divinecaroline.com

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme