Mainos
Mainos

Nainen, pelkäätkö synnytystä? Saatat pidentää sen kestoa

Jos synnyttäminen pelottaa, vauvan saapuminen maailmaan voi pitkittyä.

Tutkimusten mukaan 5-20 prosenttia naisista pelkää synnytystä. Nyt tutkijat ovat selvittäneet, että pelolla on yhteys synnytyksen kestoon, kertoo theatlantic.com.

Samantha Salvesen Adamsin johtamassa tutkimuksessa havainnoitiin 2200 norjalaista naista. Noin puolet osallistujista oli ensisynnyttäjiä. Tutkijat havaitsivat, että yhdeksän kymmenestä synnytystä pelkäävästä naisesta onnistui kuitenkin synnyttämään alateitse. Pelokkaiden äitien synnytys kuitenkin kesti noin kahdeksan tuntia, kun pelottomat selvisivät kuudella ja puolella tunnilla.

Kun aika suhteutettiin synnytykseen vaikuttaviin tekijöihin, kuten äidin aiempien synnytyskertojen määrään, kävi ilmi, että pelko lisää synnytyksen kestoa 47 minuuttia.


Kuva: Colourbox

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot