Mainos
Mainos

Naiset kestävät kipua miehiä paremmin

Naiset kestävät miehiä paremmin kipua, koska he puhuvat säryistään miehiä enemmän.

Miehet kärsivät hiljaa, kun taas naiset keskustelevat kolotuksistaan ja pääsevät näin niiden herroiksi, kertoi kipua tutkivassa järjestössä työskentelevä lääkäri Marianne Koch.

Kestävyytensä lisäksi naiset näyttävät olevan kivulle herkempiä ja osaavat paremmin eritellä erilaisia kipuja myös heitä hoitaville lääkäreille. Miehet taas usein antavat kivulle periksi vasta viime hädässä, kun kivun aiheuttanut vaiva on jo päässyt vakavaksi, ilmenee tutkimustuloksista.

Kochin mukaan eräs syy naisten paremmalle kipuherkkyydelle ja kivunsiedolle voi piillä hormoneissa: naishormoni estrogeeni edistää kipuimpulssien kulkua, kun taas mieshormoni testosteroni ehkäisee sitä.

– Parempi kommunikointikyky yhdistettynä korostuneeseen herkkyyteen auttaa naisia myös tulemaan toimeen kivun kanssa, kertoi Koch.

– Ongelma on siinä, etteivät mieslääkärit aina ota naisia vakavasti kun nämä valittavat kipujaan, hän lisäsi.

Teksti: MTV3/STT

Kuva: Shutterstock

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot