Mainos
Mainos

Neandertalin ihmisillä ulkonäköpaineita?

Arkeologiset kaivaukset paljastavat, että ulkonäöstään huolehtiminen ja tarve kaunistautua ei ole vain nykyajan ihmisen hömpötyksiä.

Arkeologiset löydöt kertovat, että neandertalin ihmiselläkin oli ulkonäköpaineita ja tarve kaunistautua. Espanjasta tehtyjen löytöjen joukossa on ollut myös simpukoista ja kuorista tehtyjä kaulakoruja. Koruja oli paranneltu väripigmentillä, kertoo Yle Uutiset.

Aikaisemmin neandertalin ihmisten kaunistautumisesta on kiistelty. On kuitenkin tiedetty, että nykyihmisten esi-isät ovat koristautuneet vähintään 100 000 vuoden ajan.

Neandertalin ihmisten asutus sijaitsi Espanjan Murciassa ja kahdesta luolasta on löydetty kaulakoruja, joissa on ollut jälkiä punaisesta ja keltaisesta väripigmentistä. Löydöt on ajoitettu noin 50 000 vuotta vanhoiksi. Tuolloin nykyihminen ei ollut vielä saapunut Eurooppaan.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Yle Uutiset

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme