Mainos
Mainos

Nettideittailun uusi aalto: webbikamera treffipalvelussa

Nettideittailu on kasvattanut jatkuvasti suosiotaan. Yhdeksi ongelmaksi kuitenkin nettideittaajat mainitsevat sen, ettei koskaan oikeasti tiedä miltä toinen näyttää. Kuvat ovat huonoja, muokattuja tai jopa uupuvat kokonaan. Nyt tähänkin ongelmaa on keksitty ratkaisu.

Venäläinen lukiopoika kehitteli treffipalvelun nimeltä Chatroulette. Kyse on deittipalvelusta, joka yhdistää ihmiset keskenään chattailemaan webbikameran ja mikrofonin avulla.

Palvelu on erittäin yksinkertainen – ja erittäin suosittu. Chatroulette -palvelun nimien ruletti viittaa juuri käytäntöön, jonka mukaan keskustelut palvelussa usein päättyvät ennen kuin ne ovat alkaneetkaan, kun kumppanin videokuva ei miellytä.

Maailmalla palvelu on herättänyt jo hieman huolestuneisuutta, etenkin vanhempien keskuudessa. Palveluun nimittäin pääsee mukaan ilman kirjautumista, sen käyttöä on vaikea valvoa ja se ei myöskään kysele käyttäjien ikää. Vanhempia suositellaankin tarkistavansa lasten koneiden internet- ja webbikamera-asetukset.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme