Mainos
Mainos

Nykyään kaikki haluavat olla karvattomia

Kesä on Suomessa ihokarvojen poistamisen kulta-aikaa, mutta moni haluaa eroon karvoistaan myös pääsiäisen aattona. Karvanpoistomenetelmiä on nykyään runsaudenpulaksi saakka aina höyläämisestä uusimpaan menetelmään, vartalosokerointiin.

Moni nainen hakee ammattilaisen apua ihonhoitoon ja karvanpoistoon. SKY Cidesco kosmetologin Annika Hampaalan mukaan karvattomuus on naisten suosiossa.

- Moni nainen on nykyään jo niin tottunut vartalonsa karvattomuuteen, että teemme ympäri vuoden paljon kainalo-, sääri- ja bikinialueen karvanpoistoja. Osa naisista haluaa poistattaa karvat jopa käsivarsistaan. Myös bikinialueen karvoitus halutaan nykyään karsia minimaaliseksi eli suositaan brasilialaista ja L.A. –vahausta, jossa siis poistetaan kaikki karvat.

Karvattomuutta tavoittelevat Hampaalan mukaan aivan kaikenlaiset naiset.

- Ei siinä ole ikä- tai luokkarajoja, kaikki haluavat karvoistaan eroon. No, ehkä kuitenkin nuoret naiset ovat tässä asiassa niitä innokkaimpia.

Menetelmien runsaudensarvi

Karvanpoistomenetelmiä on nykyään olemassa useita, joten kukin voi valita niistä sopivimman kivunsietokykynsä ja lompakkonsa mukaan.

- Kotimenetelmistä yleisin on varmaankin höylääminen, sillä se on nopea ja näppärä tapa päästä eroon ihokarvoista. Se ei tosin poista karvoja kovin pitkäksi aikaa ja saattaa aiheuttaa karvatupen tulehduksen. Jos taas kivunsietokyky on kohtuullinen, silloin voisi kokeilla vahaliuskoja tai epilaattoria. Ne poistavat karvat juurineen, joten tuloskin on pysyvämpi kuin höyläämällä. Kumpikin menetelmä on tosin jossain määrin kivulias, etenkin epilaattori, Annika Hampaala vertailee.

Kauneushoitolat tarjoavat myös omia vaihtoehtojaan karvojenpoistoon.

- Pysyviä tuloksia saa kahdella eri menetelmällä – valoimpulssihoidolla ja diatermialla. Näistä kahdesta valoimpulssi ei satu lainkaan, joten se onkin suositumpi menetelmä. Diatermiassa jokainen karva poltetaan sähköisesti neulan avulla ja siten heikennetään juuren kasvua. Tämä menetelmä on jonkin verran kivulias, Annika Hampaala arvioi.

Karvat pois sokeroimalla

Suomeen on rantautunut myös vartalosokerointi. Menetelmää on käytetty jo muinaisessa Egyptissä samaan tarkoitukseen eli karvattomuuden saavuttamiseksi.

- Vartalosokeroinnissa karvat poistetaan sokeri-sitruunamassan avulla. Hunajalta näyttävä lämmitetty massa levitetään sormin halutulle alueelle ja painellaan se tiiviisti karvoihin kiinni. Sitten massaa aletaan irrottamaan ihosta ja karvat irtoavat samalla. Irrotusliike tehdään myötäkarvaan, joten se ei satu yhtä paljon kuin muissa menetelmissä. Iho jää poiston jäljiltä hyvin pehmeäksi, koska massa poistaa samalla myös kuolleen ihosolukon, Annika Hampaala kuvailee.

Vartalosokeroinnin perusidea ei juurikaan eroa vahaliuskojen käyttämisestä, kummassakin menetelmässä ihokarvat poistetaan tarttumalla niihin ensin kiinni ja nykäisemällä sitten karvat irti ihosta.

- Vartalosokerointi on miellyttävämpi tapa kuin vahaus, sillä se sattuu vähemmän. Tosin sekin riippuu vähän karvan pituudesta – pitkäksi kasvaneen karvan poistaminen nipistää hieman myös vartalosokeroinnissa, Hampaala tietää.

Vartalosokerointia tehdään Suomessa eri kauneushoitoloissa. Yritteliäs henkilö voi kuitenkin etsiä internetistä englanninkielisen hakusanan ”body sugaring” –avulla ohjeita myös kotitekoisen sokeri-sitruunamassan valmistukseen. Näissä ohjeissa tähdennetään usein sitä, että kuumentamalla valmistettavan massan kanssa pitää kotioloissa olla todella varovainen – sitä ei saa levittää iholle, ennen kuin se on jäähtynyt tarpeeksi. Muutoin karvanpoistosessio saattaa johtaa palovammoihin.

Karvattomuus kiinnostaa miehiä

SKY Cidesco kosmetologi Annika Hampaala uskoo, että myös miehet löytävät kovin feminiiniseltä kuulostavan vartalosokeroinnin ja muut karvanpoistomenetelmät. Miehetkin ovat nimittäin heränneet poistattamaan ihokarvojaan, kenties meidän naisten vaatimuksesta.

- Naiset tuntuvat karsastavan etenkin miestensä selkä- ja rintakarvoja, joten niitä poistetaan miehiltä usein. On myös havaittavissa, että miehet haluavat enenevässä määrin eroon kainalo- ja jalkakarvoistaan. Nykyään kaikki haluavat olla karvattomia!

Teksti ja kuvat: Marjo Tiitto

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme