Mainos
Mainos

Nyt se on todistettu: Seksi torjuu nuhaa!

Flunssakauden keskellä petipuuhat pitävät terveyttä yllä, sillä seksi lievittää stressiä ja lisää vastustuskykyä.

Wilkesin yliopiston tekemä tutkimus todistaa, että seksin harrastaminen parantaa vastustuskykyä, uutisoi ABC News. Ihmisillä, jotka harrastavat seksiä kerran tai pari viikossa, on kohonnut Immunoglobuliini A pitoisuus veressä. Kohtuus kuitenkin kaikessa: tutkijat myös totesivat, että seksin harrastaminen kolme kertaa viikossa tai enemmänkin ei vaikuttanut vastustuskykyyn yhtä myönteisesti. IgA-pitoisuuden pieneneminen voi johtaa vastustuskyvyn heikkenemiseen.

Tutkimustulosten valossa olisi siis ihanteellista harrastaa noin kaksi kertaa viikossa seksiä, ja tämä kohottaisi veren IgA-pitoisuutta jopa 30 prosenttia.

Myös säännölliset hieronnat parantavat vastustuskykyä, kertoo University of Miami School of Medicinen tekemä tutkimus. Hieronta aktivoi kehoa torjumaan taudinaiheuttajia ja vähentää stressihormonin määrää elimistössä.

MTV3/Helmi

Lähde: ABCnews.go.com

Kuva: Shutterstock

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot