Mainos
Mainos

Nyyhkyleffa heilauttaa hormoneja

Kunnon nyyhkyelokuva tai raju toimintapätkä heiluttelee sekä miesten että naisten hormonitasoja. Lopputuloksena on romanttisen olotilan tai aggressiivisuuden lisääntyminen.

Amerikkalaistutkimuksessa rakkauselokuva Hiljaiset sillat sai molempien sukupuolten keltarauhashormonitason nousemaan yli kymmenen prosenttia. Lisäksi se vähensi miesten testosteronin tuotantoa.

Mafiakuvaus Kummisetä II:n aikana katsojien elimistöt reagoivat täysin päinvastoin ja aggressiivisuushormoni lisääntyi. Testosteronin nousu oli hurjinta niillä miehillä, kenellä hormonia on jo ennestään paljon: heidän testosteronitasonsa nousi jopa 30 prosenttia

Sen sijaan dokumenttielokuva Amazonin sademetsistä ei saanut ketään huokailemaan haaveilevasti tai heiluttelemaan nyrkkejään. Filmi ei vaikuttanut mitenkään katsojien hormonituotantoon.

Tutkimusta johtanut psykologian professori Oliver Schultheiss vihjaa, että jos haluaa oppia jotakin jonkun toisen persoonallisuudesta, kannattaa vilkaista tämän videohyllyyn.

(MTV3-STT)

Kuva: Shutterstock

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme