Mainos
Mainos

Pikselit heräsivät eloon

Harva asia häiritsee tietokoneenkäyttäjää enemmän kuin keskelle näyttöä kuollut pikseli. Nyt pikkuisista täplistä on tulut taidetta. Shawn Smith valmistaa teoksia, jossa pikselit saavat näkyä.

Shawn Smith tekee taidetta pineistä, värillisistä kuutioista. Mies kokoaa palasista taideteoksia, jotka vaikutavat "pikselöidyiltä", kertoo environmentalgraffiti.com.

– Työni tutkii liukasta rinnettä digitaalisen maailman ja todellisuuden välillä. Olen erityisen kiinnostunut siitä, miten koemme luontoa teknolodian kautta. Kun näemme kuvan luonnosta television tai tietokoneen ruudulla, tunnemme näkevämme luontoa; todellisuudessa näemme vain pikselöidystä valosta syntyneitä kuvioita, Smith kuvaa.

Mies on valmistanut muun muassa pikselöityjä versioita luontokappaleista, joiden kuvia on löytänyt Internetistä. Teossarjan nimi on Re-things.

MTV3/Helmi

Lähde: Shawnsmithart.com, Environmentalgraffiti.com

Kuva: Shutterstock

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme