Mainos
Mainos

Pojan ei tarvitse tietää seurustelusta

Seurustelusta ei välttämättä tarvitse kertoa pojalle – riittää, että tyttö niin päättää ja kertoo siitä omille kavereilleen, kertoo väitöstutkimus.

Helsingin yliopistossa varhaisnuorten seurustelukulttuuria tutkinut Anna Anttila kertoo, että varhaisnuorten seurustelu on vakavaa leikkiä.

Tänään tarkastettavassa väitöstutkimuksessa ilmenee, ettei seurustelevan nuoren parin ole pakko edes tapailla keskenään.

– Tärkeintä varhaisnuorten seurustelussa on sopimus yhdessäolosta, eli ainakin jompikumpi osapuolista ilmoittaa muille, että nyt seurustellaan. Esimerkiksi tyttö voi ilmoittaa kavereilleen, että hän on nyt kimpassa jonkun pojan kanssa tai toiset tytöt saattavat sopia, että tuo tyttö ja poika ovat pari. Välttämättä seurustelun toinen osapuoli ei tiedä seurustelevansa, kertoo Anttila Yle Uutisille.

Seurustelu on lapsille vakavaa leikkiä ja Anttilan mukaan lasten seurustelu on hyvin "kilttiä".

– Se mitä lapset tekevät diskossa, on aivan erilaista kuin aikuisten yökerhoelämä. Ei siis kannata olla huolissaan hitaiden tanssimisesta, sillä se on hyvin viatonta.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Yle Uutiset

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot