Mainos
Mainos

Suomalaisilla harhaluulo lihan mureudesta – ethän sorru tähän?

Suomalaiset suosivat liharuokien kohdalla erityisesti fileitä ja paisteja, sillä niistä uskotaan valmistuvan kaikkein mureinta lihaa. Tämä harhaluulo ei kuitenkaan pidä välttämättä paikkaansa.

Sekä naudan- että porsaanliha kuuluu tärkeänä osana suomalaisten ruokapöytään. Tärkeää useille suomalaisille on se, mistä ruhonosasta valmistettava liha on peräisin: suomalaiset suosivat tänä päivänä liharuokien pääraaka-aineina erityisen paljon erilaisia fileitä ja paisteja.

Fileiden ja paistien suosio perustuu hyvin pitkälti siihen, että valloillaan on uskomus, jonka mukaan parhaimmat liharuoat valmistuvat vain kalleimmista osista ruhoa. Totuus on kuitenkin se, että pitkää kypsennysaikaa vaativista lihoista valmistuvat kaikkein mureimmat liharuoat.

Vähitellen suomalaiset ovatkin ryhtyneet valmistamaan enenevissä määrin myös pidempää kypsennysaikaa vaativia lihoja perinteisten paistien ja fileiden sijaan. Tästä esimerkkinä toimii suureen suosioon noussut trendiruoka pulled pork, joka valmistetaan nimenomaan huokeammista ruhonosista, ja jota kypsytetään erityisen kauan.

Hookoo.fi/lihakoulu -sivustolla:

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot