Mainos
Mainos

Suomen pimein ja valoisin päivä – katso uskomaton ero!

Katso miltä näyttää Suomen valoisin kesäpäivä ja pimein talvipäivä tiivistettynä viideksi minuutiksi.

Ulkomaalaisille Suomen hurjat vuodenajanmuutokset voivat tuntua käsittämättömiltä: talvi on pimeä ja kylmä, kun taas kesä on valoisa ja kuuma.

Pahimmillaan pimeä näkyy jouluna kaamoksen aikaan Lapissa, kun aurinko ei nouse horisontin yli ja päivänvalosta saadaan nauttia vain muutama tunti. Kesä puolestaan on kosteaa ja kuumaa, ja silloin päästään nauttimaan yöttömistä öistä. Mitä kauempana päiväntasaajasta ollaan, sitä selvemmin vuodenaikojen vaihtelut voidaan havaita.

Youtubessa jaetulta videolta voi seurata, kuinka paljon valon määrä vaihtelee valoisimman kesäpäivän ja pimeimmän talvipäivän välillä Helsingissä. Jotta video havainnollistaisi eroa mahdollisimman selkeästi, on se kuvattu samasta paikasta kesä- ja talvipäivänä.

MTV3/Helmi

Lähde: Youtube

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot