Mainos
Mainos

Supersperma estää hedelmöittymisen

Liian heikkolaatuinen sperma vähentää miehen mahdollisuuksia tulla isäksi. Nyt tutkijat ovat löytäneet toisenkin haittatekijän isyyshaaveille: supersperma.

Miesten siemennesteen laadun . Nyt ongelmana voi olla myös toinen ääripää.

Evoluutiobiologi Oren Hasson kertoo Daily Mailille, että liian hyvälaatuinen sperma estää hedelmöittymisen. Ongelma syntyy siitä, että yhden sijaan kaksi siittiötä pääsee munasoluun. Tästä seuraa hedelmöittymisen epäonnistuminen.

Tel Avivin yliopiston tutkija Hasson kertoo, että ihmisen vartalo muuttuu kohti parempaa hedelmällisyyttä. Miehet ja naiset muuttuvat kuitenkin eri tahtia ja tämänkaltainen eriparisuus johtaa hedelmättömyyslukujen kasvuun. Tämä on ollut nähtävissä esimerkiksi viimeisten vuosikymmenten aikana.

Hassonin tutkimusten mukaan naiset ovat kehittäneet hedelmöittymiseen "suojamekanismeja" joiden tarkoituksena on tehdä spermasta vahvempaa. Osalla miehistä sperma onkin kehittynyt erityisen vahvaksi ja heikkolaatuisella spermalla on jatkuvasti entistä huonommat mahdollisuudet hedelmöittämiseen.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Daily Mail

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot