Mainos
Mainos

Tähtivieraita: Kata Kärkkäinen

Skorpioni on ihana ystävä, mutta vihoviimeinen vihamies. Tämän tietää yksi tähtimerkkinsä tunnetuimmista edustajista, Helmen tähtivieras, kirjailija Kata Kärkkäinen. Skorpionin aika alkaa 24. lokakuuta. Astrologi Merja Hirvisaari lupaa kaikkien horoskooppi-skorpionien syksyyn niin kiitosta kuin kritiikkiäkin. Kärkkäisen tähtikartasta Hirvisaari löytää jännittäviä piirteitä.

Intohimoa kuoleman huoneessa

Skorpionin entisestäänkin vahva tunnelataus voimistuu Kata Kärkkäisen kartalla kahdeksannen huoneen vuoksi. Kahdeksas huone on ns. kuoleman huone, jossa liikutaan tajunnan syvimmissä kerroksissa ja sen vaikutuspiiriin kuuluu myös seksi. Katan kartassa kahdeksannessa huoneessa on useita planeettoja, ja niistä vahvimpana huoneen hallitsija Pluto. (Lue lisää ja niiden )

Pluto on muutoksen planeetta ja sen tunnuksena on Fenix-lintu, jonka täytyy palaa tulessa voidakseen syntyä uudelleen. Pluton uskotaan opettavan luopumisen läksyä ja tuhoavan vanhaa, että uusi pääsisi syntymään. Kata kertoikin tunnistaneensa Pluton vaikutuksen elämässään ja kertoi tottuneensa jo siihen, että kiintymys tuo väistämättä mukanaan myös jonkin asteisen luopumisen.

Katan voimakkaan kahdeksannen huoneen purkautumiskanava on Saturnus, missäpä muualla kuin viestinnän huoneessa. Ei siis ihme, että voimakkaat tunteet ovat läsnä Katan kirjoissa, joista uusin on vasta ilmestynyt Jumalasta seuraava.

Vauhdikas syksy

Kata Kärkkäisellä on takana vauhdikas syksy. Kolmas romaani, Jumalasta seuraava nosti tutun nimen jälleen julkisuuteen. Kata iloitsee, että kirja on käynyt hyvin kaupaksi ja siitä on tullut hyvää palautetta.

Jumalasta seuraava oli Katalle ensimmäinen kirja, jonka jälkeen tuntui, että takki on tyhjä.

-Ennen on jäänyt panoksia vielä käyttämättä ja päässä on ollut heti uusia ideoita. Nyt tuntuu, että kaikki ideat menivät tuohon kirjaan – niin pitkään ja hartaasti sitä tein.

Kata kertookin, että seuraavaksi hän aikoo keskittyä remonttihommiin ja kolumnien kirjoittamiseen.

Kätkettyjä tunteita

Skorpionista sanotaan, että hän on koko elämänsä ajan kiinnostunut elämän suurista ja pienistä salaisuuksista. Hän haluaa päästä syvemmälle - ja pääsee myös. Jumalasta seuraava on psykologinen trilleri, eräänlainen jännitystarina, kertoo Kata Kärkkäinen. Se on myös tarina tekojen ja tunteiden seurauksista sekä kasvusta niin henkiseen kuin fyysiseenkin vastuuseen. Katan mukaan kirjassa mennään syvälle ihmisten kiellettyihin, peiteltyihin ja torjuttuihin asioihin, niihin jotka lopulta vaikuttavat ihmisen elämään ja toimintaan eniten.

Kata on jättänyt Jumalasta seuraavan käsistään jo ajat sitten, mutta kirjan hahmot elävät hänen päässään edelleen. Jopa siinä määrin, että hän harkitsee käyttävänsä samaa päähenkilöä seuraavassakin kirjassaan. Jumalasta seuraavan tarina ei jatku, mutta päähenkilön tarina saattaa siis jatkuakin.

-En kylläkään tiedä, onko fiksua käyttää samaa henkilöä. Etenkin, jos tämä kirja ei mene kaupaksi kauhean hyvin, se olisi itsemurhaa. Odotan vielä, myykö kirja tarpeeksi, ennen kuin teen päätöksiä jatkon suhteen.

Älyllinen skorpioni

Kata Kärkkäinen osallistui syksyllä kutsusta Mensan testeihin. Tapaus uutisoitiin näyttävästi. Testin hieno tulos ei tullut ”älylliselle skorpionille” yllätyksenä. Yllättyneempiä tuntuvat olevan muut, Kata nauraa.

-Aiemmin tekemieni kuviopäättelytestien perusteella tiesin, että saatan päästä lähelle Mensan määrittelemää älykkyyden rajaa. Testitilanne oli aika jännittävä ja testistä lähtiessä ajattelin, että en ylittänyt rajaa. Ylitys olikin sitten ihan kiva yllätys. Suhtaudun siihen itse tosin enemmän huumorilla kuin muut: joillekin se on tuntunut olevan kova paikka.

Kata Kärkkäinen uskoo olevansa aika tyypillinen tähtimerkkinsä edustaja – vaikka hän muisteleekin, että skorpionia pidetään tähtitaivaan negatiivisimpana hahmona.

-Mutta sehän johtuu vain siitä, että skorpionit ovat väärinymmärrettyjä! Skorpionit ovat ääripääihmisiä, jotka elävät tunteella kaikki asiat. He innostuvat helposti ja suhtautuvat kaikkeen intohimoisesti ja ovat vähän omistushaluisiakin. Tunteet ovat aina pinnassa.

Skorpionin syksyssä on kiitosta ja kritiikkiä

Kata kertoi karttansa tulkinnan olleen ”hurja sessio”. Vahvasti painottunut kartta sisälsi yllättävän syvälle pääseviä elementtejä, ja kriittisesti astrologiaan suhtautuva Kata naureskeli, että olo on kuin superterapian jäljiltä.

Tähtitaivas lupaa syvällisiä kokemuksia loppuvuodesta myös muille skorpioneille. Tulossa on syksyn ja alkutalven mittaan sekä kiitosta että kritiikkiä. - Totta kai skorpparit suhtautuvat saamaansa palautteeseen yhtä intohimoisin elkein kuin kaikkeen muuhunkin, nauraa Merja Hirvisaari.

Lokakuu on ollut ja sen loppu tulee Merjan mukaan olemaan vallankäytön ja isojen ratkaisujen aikaa.

-Jos nyt tekee valintoja, voi olla varma, että niiden seuraukset näkyvät vielä pitkään ensi vuonnakin, kertoi Merja. Hän myös lupaili marraskuulle luopumisen läksyn opettelemista ja kehotti skorpioneja tarttumaan peiliin joulukuussa, sillä he joutuvat silloin vastaanottamaan kivuliasta, mutta aiheellista kritiikkiä.

- Kuuntele haastattelu nauhalta

”Tulkinta tuli oikeaan saumaan”

Merja Hirvisaaren kuvaus skorpionin syksystä kuulosti Kata Kärkkäisestä yllättävän oikeaan osuvalta. Lokakuun suuret ratkaisut Kata on itse jo tehnyt.

-Olen tehnyt juuri parin viime päivän aikana muutamia aika isoja päätöksiä. Ne ovat vielä salaisia, eli niistä ei sen enempää. Ensi vuonna ehkä nähdään, miten niiden kanssa käy.

Niin luopuminen kuin kritiikkikin ovat Katalle myös tuttuja ilmiöitä, joiden kanssa hän on pikkuhiljaa opinut tulemaan toimeen. Peili on joka tapauksessa hyvä joululahja skorpionille Katankin mielestä.

-Siihen tulee katsotuksi aika usein; nykyään enemmän kuin aikaisemmin. Ennen hain syyllisiä aika paljon itseni ulkopuolelta, mutta sen olen oppinut, että syitä kannattaa kaivella ensin itsestä.

Teksti ja haastattelut: Kati Hyttinen, astrologiset analyysit Merja Hirvisaari

Kuuntele Kata Kärkkäisen haastattelut:

Osa 2 - Astrologia

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme