Mainos
Mainos

Tällainen on presidentinlinna, katso pohjapiirros

Suomen itsenäisyyttä juhlitaan näyttävästi juhlavastaanotolla Presidentinlinnassa. Tutustu juhlatiloihin!

Alunperin Presidentinlinna rakennettiin kauppias ja laivanvarustaja J.H. Heidenstrauchin asuintaloksi sekä liike- ja varastotiloiksi. Rakennuksen perustustyöt alkoivat 1813, ja se valmistui 1820.

Jo vuonna 1837 talo myytiin keisarisuuriruhtinaan Helsingin-residenssiksi ja muutettiin sellaiseen kuntoon, että Venäjän keisari saattoi majoittua sinne Suomen matkoillaan. Taloon tuli asuintilojen lisäksi mm.kreikkalais-katolinen kirkko ja tanssisali. Valtiopäivien juhlallisia avajaisia varten vuonna 1863 tanssisali muutettiin Valtiosaliksi, jonne sijoitettiin keisarin valtaistuin.

Presidentinlinnaksi rakennus kunnostettiin vuonna 1921. Linnassa sijaitsevat tasavallan presidentin kanslian työ- ja aputilat sekä tasavallan presidentin edustustilat.

Täällä juhlitaan!

Presidentinlinnan pohjapiirroksista näet Linnan salien sijainnin. (Klikkaa kuva suuremmaksi)

Tee virtuaalivierailu Presidentinlinnaan Tasavallan presidentin virallisilla Internet-sivuilla.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot