Mainos
Mainos

Tältä näyttää Helen Kellerin taskukello

Kuurosokea Helen Keller vaali lahjaksi saamaansa erikoiskelloa koko elämänsä ajan.

Oletko koskaan miettinyt, miten sokea tietää, mitä kello on? National Museum of American History -museossa on näytillä harvinainen aikarauta – nimittäin Helen Kellerin kello.

Yhdysvaltalainen Keller sairasti lapsena aivokuumeen, jonka seurauksena hänestä tuli kuurosokea. Keller ei antanut vamman haitata elämäänsä: hän oli ensimmäinen yliopiston suorittanut kuurosokea, ja kirjoitti useita teoksia sekä kiersi maailmaa luennoiden tilastaan.

Keller sai erikoiskellon lahjaksi eläköityneeltä diplomaatilta vuonna 1892 ollessaan 12-vuotias. Kellon tarkoituksena oli kertoa aika esimerkiksi pimeässä pelkän kosketuksen avulla. Sen koteloa reunustavat nappulat, joita tunnustelemalla saa tietää kellonajan, Carlene Stephens National Museum of American History -museosta kirjoittaa.

Vuonna 1952 Keller unohti kellonsa taksiin New Yorkissa, mutta sai sen takaisin panttilainaamojen omistajien ja lehti-ilmoittelun avulla.

MTV3/Helmi

Lähde: Americanhistory.si.edu, Wikipedia

Kuva: Shutterstock, kuva ei liity juttuun

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme